Breng waarde aan uw bedrijf door gebruik te maken van technologieën: React!

sander.png

Sander

Hoofdontwikkelaar

OctopusIT_at-work.jpg

De dagen van het bijhouden van uw bedrijfsadministratie in talloze spreadsheets en documenten lijken nu verre herinneringen door de snelle groei van technologieën. Bij Octopus hebben we de beste technologieën gebruikt om onze klanten in staat te stellen het meeste uit hun bedrijf te halen door snelle applicaties met optimale gebruikerservaringen te bieden met behulp van een programma genaamd React.

Wat is React

React is een UI-ontwikkelingsbibliotheek op basis van de JavaScript-taal. Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om naadloos interactieve gebruikersinterfaces (UI's) en gebruikerservaringen (UX's) te creëren op een op componenten gebaseerde manier en een declaratieve applicatie-programmeerinterface (API). In een recent onderzoek van Stack Overflow (een openbaar platform dat wordt gebruikt om codeerkennis te leren en te delen), kwam React als meest populaire en favoriete webframework naar voren. In de volgende paragrafen hebben we de voordelen van React nader beschreven.

 

Declaratieve API

Het declaratieve karakter van React helpt ons bij het creëren en verbeteren van grootschalige applicaties en het optimaliseren van prestaties, onderhoudbaarheid en schaalbaarheid. React is geschreven in JSX, een syntaxisextensie voor JavaScript. In code beschrijft het hoe de gebruikersinterface eruit zou moeten zien en resulteert in React "elementen". Deze elementen kunnen worden gebruikt of gecombineerd om de gebruikersinterface te bouwen, die performant en gemakkelijk te begrijpen is voor ontwikkelaars.

 

De declaratieve API van React wordt mogelijk gemaakt door de Virtual DOM (Document Object Model), een programmeerconcept waarbij een virtuele weergave van een UI in het geheugen wordt bewaard en gesynchroniseerd met de echte DOM. Je vertelt React in welke staat je wilt dat de gebruikersinterface zich bevindt, en het zorgt ervoor dat de DOM overeenkomt met die staat. Hierdoor worden interacties en wijzigingen die door de eindgebruiker zijn aangebracht, zeer efficiënt geladen, omdat alleen delen van de applicatie worden bijgewerkt die wijzigingen met zich meebrengen, wat geweldig is voor UX omdat de gebruiker de volledige applicatie niet opnieuw hoeft te laden.

 

Component-gebaseerd

Elk ontwerp of element in een applicatie is componentgebaseerd, waardoor het herbruikbaar en testbaar is. Dit maakt het voor ontwikkelaars eenvoudig om nieuwe features te implementeren en het gedrag van de applicatie te voorspellen door middel van functionele of class componenten.

 

Bij Octopus houden we ervan om consistentie in onze applicaties te creëren en te waarborgen met behulp van een Design System, dit is een efficiënte manier is om webdesigns te beheren en te implementeren. We denken dat inconsistenties nadelig zijn voor de UX, die kunnen worden voorkomen door ontwerp en ontwikkeling op een componentgebaseerde manier te combineren.

 

Grote gemeenschap

React heeft een community van miljoenen ontwikkelaars. Het is zeer waarschijnlijk dat de oplossingen die nodig zijn voor uw bedrijf al bestaan. Voor het overige is er veel kennis en ondersteuning voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen. De grote community maakt het voor ons en onze klanten zeer efficiënt om nieuwe oplossingen snel en veilig te implementeren.

 

Naast de community zijn dit ook talloze integraties en tools om software gemaakt met React te verbeteren. Van UI-visualisatietools via Storybook (UI-componentverkenner), productborden (A/B-testen en communicatie) tot testen via Cypress (raamwerk voor testautomatisering).

 

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een snelle en UX vriendelijke applicatie of project door middel van React? We helpen je graag verder. Het begint allemaal met een idee en wij helpen je om er een schaalbaar bedrijf van te maken.

Vergeet niet te delen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Heb je een onoplosbaar probleem of een gedurfd idee? We horen het graag.

Praat met Sander

Sander Wessel

Hoofdontwikkelaar
Sluiten

Leuk dat je met me in contact wil komen!

Sander Wessel

Hoofdontwikkelaar

Hoe wil je dat ik je bereik?

(meerdere opties mogelijk)