Het idee

Wat fijn dat je een idee hebt voor een software product. Het feit dat je een idee hebt, betekend dat jij je goed kan identificeren met onze visie is: ‘Het verbeteren van jouw wereld met software’. Als dit is waar jij naar op zoek bent, dan ben je op de juiste plek gekomen! Laten we eens inzoomen op je idee om te kijken wat het concreet inhoudt.

Over jouw idee

Wij hebben gemerkt dat een idee op het diepste niveau eigenlijk altijd 1 van de twee achterliggende behoeftes heeft. Namelijk:

  • Het versimpelen van een proces of een werkwijze om het efficiënter te maken.
  • Het ontwikkelen van iets nieuws waarmee er een vorm van groei kan worden gefaciliteerd omdat gebruikers iets kunnen wat ze voorheen nog niet konden.

We zeggen wel dat het altijd 1 van de 2 achterliggende behoeftes heeft, maar soms doet een idee ook beide. Wat hier even belangrijk is, is dat jij weet wat de achterliggende gedachte van je idee is.

Vernieuwing software.

Soms is er ook behoefte aan software om een bestaand software product te vernieuwen, omdat het niet langer voldoet aan de standaarden van vandaag of dat er veiligheidsrisico’s ontstaan. Wij zien dit niet echt als een idee. Tenminste, niet als het 1 op 1 overgenomen dient te worden. Echter hebben we nog nooit een vernieuwingstraject van software meegemaakt waarin er geen verbeteringen worden voorgesteld. Dus dan is de vraag, wat is de achterliggende vraag van het idee weer relevant.

Waarom is het belangrijk om te weten wat jouw idee als achtergrond heeft?

  1. Je wilt kunnen inschatten/berekenen of de kosten die je maakt voor software, in lijn zijn met wat je verwacht er mee te kunnen besparen of verdienen.
  2. Het helpt je inschatten wat je bereid bent uit te geven voor een oplossing.
  3. Door de achterliggende gedachte te begrijpen, leggen we de basis voor het prototyping gedeelte, zodat het voor de user experience duidelijk is wat we proberen te bereiken.
  4. Het zorgt voor een gemeenschappelijke insteek waarbij jij als klant en wij als software ontwikkelingspartner op 1 lijn zitten omdat we de insteek begrijpen.
  5. Het zorgt in het algemeen voor meer duidelijkheid bij wat je probeert te bereiken.

Het beantwoorden van de bovenstaande punten is belangrijk, maar we begrijpen dat je hier wellicht een helpende hand bij kan gebruiken. Gelukkig hebben wij hier ervaring mee en helpen we je bij onze inventarisatie fase (stap 2) om dit scherp te krijgen.

Heb jij een idee en wil je daar over sparren?

We denken graag met je mee! Laten we er eens voor gaan zitten. Samen sparren, geheel kostenloos.

Vrijblijvend sparren

Joeri Scheerhoorn

Eigenaar en hoofdadviseur
Sluiten

Leuk dat je met me in contact wil komen!

Joeri Scheerhoorn

Eigenaar en hoofdadviseur

Hoe wil je dat ik je bereik?

(meerdere opties mogelijk)