Design Thinking workshops

jessonh.png

Jesson

Hoofdontwerper

Design thinking.png

Design thinking wordt steeds populairder. Het stelt productteams in staat om haalbare en gebruikersgerichte oplossingen te creëren voor jouw idee of probleem. Het is een extreem effectieve manier om sneller betere producten te ontwerpen, de kosten te verlagen en de winst te vergroten. Het stelt een ieder betrokkene in het proces in staat om op een creatieve manier naar naar een probleem te kijken en verbeteringen aan te brengen.

Inhoudsopgave:

 1. Wat is Design Thinking
 2. Het Design Thinking proces
 3. Wat is een Design Thinking Workshop
 4. De voordelen van een Design Thinking workshop
 5. Onze workshops
 6. Conclusie

 

Wat is Design Thinking?

Design Thinking is een iteratief proces waarin je jouw gebruikers en/of klanten beter probeert te begrijpen, je aannames ter discussie stelt, problemen opnieuw definieert en innovatieve oplossingen creëert. Vervolgens stelt het je instaat om deze oplossingen om te zetten naar werkende prototypes en deze te testen met echte gebruikers. Het algemene doel hiervan is om alternatieve strategieën en oplossingen te identificeren en te valideren. Het toepassen van de Design thinking methode helpt bedrijven om snel veel data te vergaren wat zorgt voor inzicht wat uiteindelijk leidt tot het besparen van tijd en kosten.

 

Design thinking is meer dan alleen een proces; het opent een geheel nieuwe manier van denken en het biedt een verzameling praktische methoden om jou te helpen deze nieuwe manier van denken toe te passen.

 

Design thinking1.png

 

Het Design Thinking Proces

Design Thinking is een iteratief en niet een lineair proces dat uit vijf fases bestaat.

 1. Inleven - Empathie creëren voor de eindgebruiker
 2. Definiëren - Definieer het probleem
 3. Oplossingen bedenken - Ideeën genereren
 4. Prototype - Een prototype maken
 5. Test - Testen en optimaliseren

 

designthinking2.png

 

Het toepassen van deze vijf fases zijn essentieel voor het Design Thinking proces en wij passen deze stappen toe in onze Design Thinking workshops die onderdeel is van de derde stap in ons app development proces, prototype.

 

Wat is een Design Thinking workshop

Een Design Thinking workshop is een op activiteiten gebaseerde sessie die is opgebouwd is rondom het Design Thinking proces. Meestal worden deze workshops persoonlijk uitgevoerd maar wij bieden ook een online workshop die digitaal uitgevoerd kan worden.

 

Onze workshops variëren van 4 uur, een dag of zelfs 4 dagen. Dat hangt af van de context en het doel van het project. Gebaseerd op hierboven genoemde 5 fases van Design Thinking proces worden deze workshops ingericht.

 

Design Thinking workshops staan in het teken van samenwerken en het oplossen van problemen. Het stelt ons als product team in staat om samen met jouw haalbare en gebruikersgerichte oplossingen te creëren voor jouw idee. Het geeft een duidelijk inzicht in wat de problemen zijn die we proberen op te lossen en stelt ons instaat om de juiste doelen te stellen.

 

Mask Group.png

 

De voordelen van een Design Thinking workshop

 • Creëer innovatieve oplossingen die beter voldoen aan de behoeften van jouw klanten en een concurrentievoordeel opleveren
 • Ontwikkelt een innovatiecultuur die empathie creëert voor de eindgebruiker
 • Zorgt voor betrokkenheid, samenwerking en co-creatie
 • Verminder risico's
 • Bespaart kosten
 • Stelt je instaat om duidelijke doelen te stellen en zorgt voor actiepunten  

 

Workshops

Afhankelijk van de complexiteit van het project, bieden wij verschillende Design Thinking Workshops om al deze data zo goed mogelijk te vergaren.  

Zo bieden wij:

 

Online workshop(4 uur)  

Digitale workshop waarin we inleven in het idee en doelen stellen  

 

Idee validatie (8 uur)  

Een volledige dag fysieke workshop waarin we aannames valideren, doelen stellen en ideeën genereren  

 

Design sprint  

In 4 dagen van probleem naar een werkend prototype die getest kan worden met gebruikers  

 

 

Conclusie

Het uitvoeren van een Design Thinking workshop zorgt ervoor dat jij als klant betrokken wordt in het hele productontwikkelingsproces. Het creëert een innovatieve co-creatie wat resulteert in het vinden van problemen, het begrijpen van de gebruikersbehoefte, het genereren van ideeën en het experimenteren hiervan.

 

Kortom, zorgt het voor de perfecte samenwerking en daarom is het Design Thinking proces niet meer weg te denken uit ons werkproces.

Vergeet niet te delen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Heb je een onoplosbaar probleem of een gedurfd idee? We horen het graag.

Praat met Sander

Sander Wessel

Hoofdontwikkelaar
Sluiten

Leuk dat je met me in contact wil komen!

Sander Wessel

Hoofdontwikkelaar

Hoe wil je dat ik je bereik?

(meerdere opties mogelijk)