Waarom IT gebruiken om mensen de vrijheid te geven om dingen te doen die ertoe doen?

joeri.png

Joeri

Eigenaar en hoofdadviseur

Tablet_mockup 1.png

IT om de juiste redenen: processen optimaliseren die mensen de vrijheid geven om dingen te doen die ertoe doen.

Wat ik wil - zoals ik me voorstel dat iedereen doet - is een gelukkig en gezond leven. Maar in een snelle, prestatiegerichte samenleving waar we niet alleen worden beoordeeld op onze professionele prestaties, maar ook op onze persoonlijke, vind ik dit soms moeilijk te bereiken.

 

Als ik denk aan de krachten in mijn leven die van invloed zijn op geluk en gezondheid, kan ik twee stromen onderscheiden die 100% van mijn tijd wakker maken: werk en plezier.

 

Werken kost energie. Plezier geeft energie.

 

De sleutel tot geluk en gezondheid in mijn leven is het balanceren van de twee. Ik voel dat mijn lichaam en geest in weerstand gaan als ik te veel tijd besteed aan werken OF ontspannen. Ik zal geneigd zijn om meer naar de andere toe te bewegen. Maar laat me je vertellen dat het te lang negeren van mijn weerstand me altijd slechte dagen had bezorgd.

 

Dus, hoe combineer je werk en plezier het beste?

 

Nou, dat hangt af van het type persoon dat je bent. Sommige mensen voelen zich prima met een werk-plezierverhouding van 75-25. Anderen zijn op hun best met 25-75. In onze prestatiegerichte samenleving wordt u echter als lui beschouwd als slechts 25% op het werk valt. Ik ben het hier volledig mee oneens.

 

We hebben een wereld gecreëerd waarin werkweken van 40 uur de norm zijn en we verwachten dat onze mensen de hele tijd productief zijn. En ja. Voor sommige mensen werkt dat goed. Voor veel anderen werkt het helemaal niet. Depressie en burn-out nemen toe.

 

Ik weet dat dit cynisch klinkt, maar misschien is het tijd om te onderzoeken wat we anders kunnen doen?

 

Ik geloof dat het doel moet zijn om mensen te helpen hun doel in het leven te vinden en niet om hun arbeidscapaciteit te maximaliseren. Om tijd te creëren voor dingen die er echt toe doen: relaties opbouwen en onderhouden. Er is genoeg werk dat niet door een computer kan worden gedaan en waarvoor echte mensen nodig zijn. Maatschappelijk en gemeenschapswerk. Zorg voor kinderen en ouderen. Onderwijs. Verpleegkundige zijn en nog veel meer. En ik geloof dat mensen dat moeten kunnen doen zonder zich zorgen te maken over hun voortbestaan, wat zich vertaalt in het betalen van huur in onze moderne tijd.

 

Stel dat we een manier kunnen vinden om een ​​gelukkiger en gezonder leven te creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren die menselijke energie vrijmaken om werk te doen dat ertoe doet: wat zou dat doen voor uw werk-plezierbalans?

 

Houd het tweede deel van deze blogreeks in de gaten en ontdek wat menselijke energie is en hoe dat deel uitmaakt van je identiteit.

Vergeet niet te delen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Heb je een onoplosbaar probleem of een gedurfd idee? We horen het graag.

Praat met Sander

Sander Wessel

Hoofdontwikkelaar
Sluiten

Leuk dat je met me in contact wil komen!

Sander Wessel

Hoofdontwikkelaar

Hoe wil je dat ik je bereik?

(meerdere opties mogelijk)